صفر تا صد نگهداری پتوس و راهکارهایی برای رفع زرد شدن برگ ها

بنر گیاه پتوس

اگر به دنبال یک گیاه آپارتمانی با شرایط نگهداری بسیار ساده هستید، ما نگهداری پتوس را به شما پیشنهاد می دهیم.

بدون شک یکی از گیاهان آپارتمانی که می توان برای افزایش زیبایی و ایجاد حس طراوت و شادابی در محیط کار یا منزل از آن بهره برد، گیاه پتوس است. شاخ و برگ های سرسبز این گیاه آپارتمانی زیبایی آنی را به خانه یا محل کار شما می بخشد.

گیاه پتوس در مجموعه ای از رنگ ها و تنوع های شاخه و برگ وجود دارد که برای طیف گسترده ای از سلیقه ها و دکورها می تواند جذاب باشد. این گیاه فوق العاده حتی برای افرادی که در نگهداری از گیاهان آپارتمانی مبتدی هستند نیز یک انتخاب بی نظیر است چون گیاه پتوس عملاً عاری از آفات و بیماری است. همین طور گیاهان پتوس حتی برای محیط های سر پوشیده و اتاق ها و دفاتر تاریک نیز بسیار مناسب هستند.

ساقه‌های بلند پتوس از طریق ریشه‌های هوایی که به سطوح می‌چسبند به سمت بالا رشد می کنند و این گیاه را به انتخابی کاربردی برای سبدهای آویزان و قفسه‌های کتاب تبدیل می‌کند. مهم تر از همه اینکه پتوس یکی از بهترین گیاهان آپارتمانی برای بهبود کیفیت هوای داخل خانه و محل کار است.

معرفی مختصری از گیاه پتوس!

نام گیاه شناسی:  Epipremnum aureum
اصل و نسب:بومی مناطق گرمسیری جنوب شرقی آسیا و جزایر غربی اقیانوس آرام
سطح مراقبت:  آسان
نور مورد نیاز:  نور غیر مستقیم
نرخ رشد:  آهسته تا سریع بسته به تنوع
گلدهی:گل های کوچک و سفید

نحوه نگهداری گیاه پتوس:

همانطور که گفتیم یک گیاه بسیار عالی برای نگهداری در محیط آپارتمان، پتوس است. مراقبت از پتوس آسان و راحت است و این گیاه دوست داشتنی با برگ های سرسبز و خوش رنگ خود، نشاط را به خانه و محل کار شما می آورد.

گیاهان پتوس در طیف وسیعی از محیط ها می توانند به رشد و حفظ طراوت خود ادامه بدهند. آنها در نور روشن و غیر مستقیم و همچنین نور کم نیز به خوبی به زندگی خود ادامه می دهند و می توانند در خاک خشک یا حتی در گلدان های آب رشد کنند. این گیاه در خاک غنی از مواد مغذی رشد می کنند، اما اگر خاکی را در اختیار دارید که از مواد مغذی غنی نیست اصلا نگران نباشید چون پتوس در چنین خاک هایی هم به خوبی عمل می کند!

پتوس به این دلیل که می تواند در آب یا در خاک رشد کند بسیار محبوب است. می توانید قلمه ها را از یک گیاه مادر بگیرید. این قلمه ها در آب قرار دهید. سپس به قلمه ها زمان بدهید تا در آب ریشه کنند و حالا می توانید به عنوان یک گیاه آپارتمانی، پتوس را در آب نگهداری کنید. به همین سادگی!

از طرف دیگر می توانید نگهداری پتوس را در خاک هم شروع کنید. با قلمه زدن پتوس در خاک نیز می توانید این جذاب را تکثیر کنید و حس تازگی ایجاد شده توسط این گیاه بهره ببرید.

یک نکته بسیار مهم در مورد پتوس وجود دارد که در صورت توجه نکردن به آن احتمال از بین رفتن قلمه های پتوس به شدت بالا می رود. باید اینطور گفت که اگر از گیاه پتوس خودتان یک قلمه گرفته اید و این قلمه را برای مدتی در خاک نگهداری کرده اید، در صورتی که این قلمه را از خاک خارج کنید و در آب قرار بدهید امکان خراب شدن قلمه پتوس وجود دارد.

عکس این موضوع هم صادق است یعنی اگر از گیاه پتوس یک قلمه بگیرید و مکان زندگی این قلمه آب باشد، اگر پس از مدتی قلمه از آب خارج شود و در خاک قرار بگیرد، قلمه پتوس از بین خواهد رفت. خراب شدن قلمه زمانی شدت بیشتری پیدا می کند که قلمه پتوس برای یک مدت طولانی، حیات خود را در آب سپری کرده باشد.

شرایط نگهداری پتوس:

حتما تا اینجا متوجه شده اید که گیاه پتوس یک گیاه کم توقع است که و در اغلب شرایط محیطی قادر به رشد است. اما برای کمک به رشد سریع تر و بهتر پتوس باید نکاتی که در ادامه به شما می گوییم را رعایت کنید تا گیاهی شاداب را در کنار خود داشته باشید.

شرایط نگهداری از پتوس

نور مورد نیاز پتوس:

یکی از موارد بسیار مهم در نگهداری پتوس، میزان نوری است که باید گیاه دریافت کند. ایده آل ترین نوری که برای رشد و حفظ طراوت گیاه پتوس وجود دارد، نور غیر مستقیم خورشید است. اما پتوس در برابر نورهای کم محیطی هم مقاوم است. برای گیاه پتوس تابش مستقیم نور خورشید به هیچ عنوان خوب نیست و اصلا توصیه نمی کنیم که این گیاه را در بالکن هایی که در معرض نور مستقیم آفتاب هستند قرار بدهید. علت این امر هم این هست که تابش مستقیم نور باعث سوختگی برگ ها و یا تغییر رنگ شاخه ها و برگ های پتوس می شود.

البته اگر پتوس را در محیطی نگهداری کنید که نور آن محیط بسیار کم باشد، از آن جایی که فقط قسمت‌های سبز برگ‌ها می‌توانند برای گیاه انرژی تولید کنند، بنابراین برگ های پتوس باید بتواند نور کافی برای انرژی دریافت کند. در غیر این صورت رشد پتوس کند می‌شود یا برگ‌ها کمبود نور را با سبزتر شدن جبران می‌کنند.

آبیاری مورد نیاز برای گیاه پتوس:

در نگهداری پتوس باید به میزان آبیاری آن دقت کرد. برای آبیاری پتوس باید به این امر توجه کنید که بهترین زمان برای دادن آب به پتوس خودتان، وقتی است که حدود سه الی چهار ساعت از سطح بالایی خاک گلدان پتوس خشک شود.

آبیاری بیش از اندازه به پتوس می تواند باعث از بین رفتن و پوسیده شدن ریشه های آن شود. همین طور بعد از هر آبیاری اگر آب اضافی در زیر گلدانی پتوس جمع شد، بهتر است آب اضافی را دور بریزید.

اما به طور کلی برای آبیاری گیاهان پتوس در فصول گرم سال مثل تابستان، می توان زمان تقریبی 5 الی 6 روزه را در نظر گرفت.

اما ممکن است آبیاری پتوس در زمستان نسبت به فصول دیگر متفاوت باشد. برای آبیاری پتوس در زمستان باید بدانیم که این گیاه در زمستان به آب کم تری نسبت به آبیاری در تابستان احتیاج دارد. در فصل زمستان و پاییز هر 7 الی 8 روز یک بار باید پتوس آبیاری شود. یعنی در این فصول، تقریبا هفته ای یک بار آبیاری به پتوس کفایت می کند.

کود دهی مورد نیاز پتوس:

یکی دیگر از موارد برای نگهداری پتوس، میزان کوددهی به این گیاه است. شما می توانید به گیاه پتوس خود هر سه ماه یک بار کود دهید و این به رشد سریع تر گیاه کمک می کند، اما افراد متخصص در حوزه گیاهان همگی به این نظر عقیده دارند که گیاهان پتوس حتی بدون کوددهی نیز به اندازه کافی سریع رشد می کنند!

علت هم این است که پتوس ها جزو دسته گیاهانی قرار دارند که تغذیه کمی دارند و به اصلاح به آن ها تغذیه کننده های سبک هم گفته می شود.

میزان رشد پتوس:

پتوس ها معمولا رشد خوب و قابل قبولی را دارند. یکی از عواملی که در رشد پتوس موثر است، دمایی است که قصد نگهداری پتوس را در آن محیط دارید. مناسب ترین دما برای نگهداری و رشد بهتر پتوس دمای بین 20 الی 25 درجه سانتی گراد است. پس برای نگهداری پتوس، فراهم کردن یک بازه دمایی مناسب بسیار حائز اهمیت است.

عامل موثر دیگری که به شدت بر میزان رشد این گیاه تاثیرگذار خواهد بود، تنوع برگ های موجود در گلدان پتوس است،به طور کلی هرچه برگ های پتوس متنوع تر باشند و انواع مختلفی از پتوس، مثل پتوس ابلق، پتوس زعفرانی و غیره را در بر بگیرد، این تنوع برگی باعث کاهش رشد گیاه شما خواهد شد.

آیا گیاهان پتوس سمی هستند؟؟

در حالی که نگهداری از گیاهان پتوس به عنوان یک گیاه آپارتمانی آسان است، اما باید به درجه سمی بودن این گیاه اپارتمانی دقت شود. تنها نکته ای که در نگهداری پتوس باید در نظر گرفت این است که در صورتی که اهل نگهداری از حیوانات خانگی مثل گربه یا سگ هستید، پتوس را از این حیوانات دوست داشتنی دور نگه دارید.

برگ های گیاه پتوس دارای اگزالات کلسیم هستند و در صورت بلعیدن این ماده شیمیایی عوارضی مثل استفراغ می تواند به وجود بیاید. البته گیاه پتوس در دسته گیاهانی هست که میزان سمیت کمی دارند و همین ویژگی هم این گیاه را به یک مناسب برای فضای خانه ها و محیط کار تبدیل کرده است.

مشکلات رایج در پتوس و راهکارهای رفع آن ها:

یکی از گیاهانی که نسبت به گیاهان آپارتمانی دیگر، مشکلاتی مثل آفت زدن و یا بیماری هایی که اغلب گیاهان ممکن است به آن دچار شوند را به نسبت بسیار کم تری دارد، پتوس است.

در اینجا مواردی را برای شما ذکر می کنیم که ممکن هست گیاه پتوسی که دارید به آن دچار شود و در ادامه راه حل رفع تمامی این مشکلات را برای شما ذکر می کنیم:

1. چرا برگ های پتوس زرد یا قهوه ای رنگ می شوند؟

اگر برگ های پتوس شما شروع به تغییر رنگ داد و به رنگ قهوه ای یا زرد درآمد، اول از همه بررسی کنید که برگ های تغییر رنگ پیدا کرده جزو برگ های مسن گیاه هستند یا برگ های جوان و جدید.

اگر گیاهتان رشد خوبی دارد و برگ های مسن آن شروع به تغییر رنگ دادن است، این می تواند یک نشانه از میزان آبیاری پتوس باشد. برای حل این مشکل می توانید ساقه هایی که آسیب دیده شده اند را برش دهید و به پایه گیاه ببرید و سپس آبیاری را افزایش دهید.

2. رنگ پریدگی ساقه ها و برگ های پتوس:

یکی از مشکلاتی که ممکن است برای افرادی که گلدان پتوس را در محیط خانه قرار می دهند رخ دهد، از دست دادن رنگ برگ ها و شاخه های پتوس است. علت محو شدن رنگ برگ ها به احتمال بالا قرار گرفتن پتوس در نور کم و یا محیط های تاریک است. برای حل این مشکل گل پتوس خود را به یک مکان روشن تر و با نور بیشتر نسبت به محیط قبلی انتقال بدهید.

3. سیاه شدن برگ ها و یا ساقه های پتوس:

ممکن است به صورت ناگهانی برگ های پتوس شروع به ریزش کنند و یا ساقه ها و برگ های آن سیاه شوند. راهکار رفع این مشکل بسیار آسان است، شما باید میزان آبیاری گیاه را کم کنید. وقتی مقدار آب داده شده به گیاه زیاد یاشد این مشکل پیش خواهد آمد. پس از اینکه میزان آبیاری به گیاه را کم کردید، شاخه های آسیب دیده پتوس را قطع کنید و اجازه بدهید تا ریشه های جدید شروع به رشد کردن کنند.

البته اگر زودتر برای رفع این مشکل، آبیاری به گیاه را کم نکنید؛ مشکلاتی مانند پوسیده شدن ریشه پتوس رخ می دهد که در موارد شدید ممکن است گیاه بهبود پیدا نکند.

4. رشد کم یا توقف رشد در پتوس:

علت اصلی کندی رشد و یا حتی توقف رشد در پتوس، قرار گرفتن پتوس در دما و محیط های سرد است. این مشکل معمولا در فصول سرد سال و در زمستان اتفاق می افتد. نگهداری پتوس در زمستان بسیار مهم است چون این گیاه در مکان های سرد رشد خوبی ندارد. پس پتوس را به مکانی گرم تر نسبت به محیط قبلی منتقل کنید و اجازه دهید که گیاه بازسازی خود را شروع کند!

ما برای نوشتن این مقاله از سایت معتبر www.gardendesign.com نیز کمک گرفته ایم.

4.8/5 - (31 امتیاز)

5 دیدگاه دربارهٔ «صفر تا صد نگهداری پتوس و راهکارهایی برای رفع زرد شدن برگ ها»

  1. بازتاب: حسن قلی پور

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Shopping Cart